Az endometriózis kialakulásának lehetséges okai
Avagy találgatások a Bermuda-háromszögről

 

Sajnos ez a kérdéskör is ahhoz a területhez tartozik, aminek nincs pontos leírása, elméletek, vizsgálatok vannak, de még nem tudunk semmi biztosat. Összegyűjtöttem azonban a lehetséges okokat, melyek nagyrészt általánosságok, de mindegyik ellen tudunk tenni.

stressz: ez szinte a létező összes betegségnek a kiindulópontja, azonban csak az utóbbi pár évtized hozadéka. Elképesztő mennyiségű érzelmi inger ér minket folyamatos alkalmazkodó készséget követelve, ez az állandó jellegű stressz forrása. A stressz érinti az idegrendszert és a hormonrendszert működését is.

helytelen táplálkozás: a szervezetben gyulladás van, ezt jelzi az endometriózis. A rossz minőségű, feldolgozott élelmiszerek, a hozzáadott cukor mind károsan tudják befolyásolni szervezetünket. Az allergzáló dolgokat ezért is érdemes elhagyni a táplálkozásunkból.

magas ösztrogénszint: ezt külön posztban kifejtem majd, mert nagyban hozzájárul a sejtburjánzás növekedéséhez.

mozgásszegény életmód: kutatások támasztják alá, hogy a rendszeres fizikai mozgás csökkenti az ösztrogéntermelést a nemi hormonokat kötő globulin (SHBG) szintje emelkedésének köszönhetően.

A lényeg szerintem, hogy senki ne okolja magát, amíg a tudomány be nem bizonyítja az ellenkezőjét. J A viccet félretéve, nem használunk vele, ha ostorozzuk magunkat az étkezési, sportolási szokásaink miatt, a stressz miatt se érezzünk bűntudatot, mert a végére már azon fogunk stresszelni, hogy miért stresszelünk ennyit. Ismerős? Én átmentem ezen. Amit azonban meg tudunk tenni, azt tegyük meg: válasszunk egészségesebb, gyulladáscsökkentő élelmiszereket a chipsek helyett, rendszeresen sportoljunk, meditáljunk, relaxáljunk, jógázzunk és számtalan módon tehetünk az egészségünkért.

Ép testben ép lélek - Balázs Rozália

Képek: 24.hu, sites.google.com

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr7516243574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia