„Hited megtartott téged”

Olvastad már valaha a 12 éve vérfolyásos nő bibliai történetét? Nekem a minap a kezembe került egy magyarázattal együtt és nagyon felemelő érzés volt olvasni. Ez az asszony 12 évig kínok kínját élte át, minden pénzét orvosokra költötte, de senki sem tudta meggyógyítani. A nagy tömegen keresztül azonban Jézus közelébe férkőzött, megérintette ruhája szegélyét és azonnal meggyógyult.

Jézus érezte a feléje irányuló bizalmat és erős hitet és elegendő volt pusztán a ruhája érintése, hogy szinte szempillantás alatt elmúljon 12 hosszú éve tartó keserves szenvedése.

Számomra mindig is fontos része volt az életemnek a hit, de az intenzitása, megélése folyamatosan változott. Az endometriózis betegségem azonban még közelebb vont a hitem megéléséhez. Hogyan?

Az olyan történetek áltál, amiket nemcsak a Bibliában olvashatok, hanem napjainkban is láthatok, hiszen sokan csodaként számolnak be arról, hogy 5 év után megfogant a várva várt baba, hogy az orvosi vizsgálatok közben egyszerre csak mélységes nyugalmat éreztek, hogy a nem túl biztató leletek ellenére is meggyógyultak egy súlyos betegségből, hogy elkerültek egy balesetet stb. Én hiszek a csodákban, hiszem, hogy a hitem megtart és édesanya lehetek. Hiszem, hogy az endometriózis betegség egyszer gyógyíthatóvá válik, és kevesebb nőnek kell hosszú évekig szenvednie. Csodák ma is vannak, csak ki kell nyitnunk a szemünket.

 

Tudom, hogy nehéz észrevenni, mert a járvány okozta nehézségek, a visszavonhatatlan veszteségek kizökkentenek a csodát meglátó képességünkből.

Tudom, hogy a mai világban szinte divat szkepitukusnak, ítélkezőnek lenni, de legalább húsvétkor vegyük észre azt a csodát, hogy Jézus Krisztus meghalt, majd feltámadt értünk. Vagy csak mondjuk el egy köszönömöt vagy jelezzük egy sóhajjal, hogy segítségre van szükségünk, vagy csak öleljük meg a szerettünket és mondjuk el, hogy minden rendben lesz.

Csodák márpedig vannak! Kérdés, hogy kitartóan hiszünk-e bennük.

 

Kép: pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr4816489398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia