Meditálj az egészségedért

Furcsa érzés mozdulatlanul, tétlenül ülni a szoba közepén, csukott szemmel egy youtube videót hallgatva, de az elmúlt hónap tapasztalatai alapján elmondhatom, nagyon jó érzés. Ráadásul a tétlenség pusztán kívülről nézve jelenti a mozdulatlan semmittevést. Belül ugyanis számtalan érdekes dolog történik.

 

Megértés. A meditáció során lehetőségünk van kívülről szemlélni magunkat. Megismerhetjük, hogy különbözőek vagyunk a gondolatainktól, azaz nem a gondolatok határoznak meg minket. Lehetek stabil a nehéz, fájdalmas gondolataim ellenére is, és lehetek depis a látszólag könnyed érzéseim közepette.

Figyelem. A tudatosság a legtöbb gyógyulás alapja. Megfigyelem a testem, megfigyelem a levegővételeket, a levegő áramlását, a gondolataim folyamát. Kizárom a zavaró tényezőket. Irányítom a figyelmemet.

Elengedés. A levegő tudatos kifújása analóg a gondok, problémák elengedésével. Hagyom, hogy a testemet, elmémet elhagyva, saját útjukra induljanak, ne nyomják tovább a vállamat.

Megengedés. Légy magaddal megengedő, a meditáció arra is tanít, hogy fogadd el a gondolataidat, ne küzdj ellenük, egyszerűen fogadd el, figyeld meg, majd engedd el őket. Mindazok számára fontos tanulság ez, akik nem tudják letenni problémáikat.

 

Tudom, hogy egy hónap még nem elég, hogy igazi életmódbeli változásokat érezzek, de elindultam ebben is egy úton a jógával karöltve. Célom a belső egyensúlyom újra megtalálása, megtartása és a stressz leküzdése. Szeretném végre nem önmagamat okolni feleslegesen, szeretném elengedni a másoknak való megfelelés hátráltató kényszerét. Szeretném jóban lenni magammal, a gondolataimmal és az érzéseimmel az egészségem érdekében.

 

Kép: pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr4116459344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia