Endo-reggelik
Avagy a mindenmentes reggelek?

Minden kajás bejegyzésem elejére-végére szerintem hozzá fogom írni, hogy nincsen egységes álláspont, nincsen egy mindent átfogó kutatási eredmény, ami megmondja nekünk, mit ehetünk és mit nem. Nincs könnyű dolgunk. Én is csak próbálok tájékozódni, figyelve közben a saját testem jelzéseit, de ahány nő, annyi endo.

A mindenmentes reggeleknek nem kell egyhangúnak és szürkének lenniük. Legfőbbképpen a kreativitásunktól nem szabad mentesíteni ezeket a korai órákat. Én előző este össze szoktam készíteni a napi smoothie adagot, mert fontos a rost, a gyümölcs bevitel. Az éppen otthon lévő aktuális gyümik mellett maca port teszek vele, ami kiváló fehérjeforrás. (orvosi cikk alapján: napi összfehérje bevitelt – ha akár az állati eredetű formákat is nézzük – 1 g/testsúlykilogramm körül érdemes tartani). Gyümölcsök közül a piros bogyós gyümölcsöket részesítem előnyben: nálam az áfonya mindent visz! Spenótottal és egyéb zöldfélékkel plusz vitaminokkal dúsítod a szervezetedet.

Romantikus reggeli ötletek

Az emésztést segítendő, érdemes meleg étellel kezdeni a napot, ez lehet rizskása, gluténmentes zabkása. A bolti változat lehet, hogy néhány másodperccel gyorsabb, de az általunk készítettben biztos csak olyan dolgok kerülnek, amiket mi teszünk bele: méz, maca por, gyümölcs, guinoa különböző formái, gluténmentes reggelizőpelyhek. A varrriációk számának csak a képzeletünk szab határt.

Nemrég fedeztük fel a Cserpes joghurt laktózmentes, üveges változatát, ami magában is iszonyúan finom, a fenti hozzávalókkal pedig remekül kombinálható. Üvegben van, tehát nem termelsz vele műanyagszemetet.

Legvégül a tojásról néhány szót. Azontúl, hogy nagyon finom reggeliző lehetőség, a tojássárgájában számos fontos tápanyag található, gazdag a vasban, ami a nagyobb vérveszteség pótlásakor különösen is fontos.

 

Extra gyulladáscsökkentő tipp, amik jól beépíthetőek a reggelikbe: zöld leveles zöldségek, a zeller, a cékla, a brokkoli, az áfonya, a lazac, az ananász, a csontleves, a dió, a kókuszolaj, a chiamag, a lenmag, a kurkuma, a gyömbér.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr5616230654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia