Tonhal és az Omega 3: Amellett, hogy nagyon finom, igazán változatosan lehet fogyasztani. Én szeretem önmagában egy kis citrommal, de szoktam krémet készíteni belőle: tonhal, olivaolaj, laktózmentes joghurt, kevés mustár, citrom, bazsalikom. Egyszerűen mennyei. Az omega-3-ban gazdag ételek csökkentik a gyulladást, szabályozzák a hormontermelést és enyhítik az izom- és ízületi fájdalmakat.
Bébispenót és a zöld szín: Kutatók vizsgálata szerint a zöld színű zöldségek segítenek csökkenteni a káros sejtburjánzást a szervezetben, így mindenképpen érdemes a bevásárlást szín alapján intézni. Ezek a zöldségek gazdagok antioxidánsokban és magas a rosttartalmuk, így jótékonyan támogatják az emésztést, az egészséges bélflórát és az egészséges vércukoregyensúlyt. A személyes kedvencemet, a spenótot azért emeltem ki, mert minden mellé tudom ajánlani és nem mellesleg a spenót minden más zöldséghez képest több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Reggeli ötletek: szendvicsbe kézenfekvő, buggyantott tojással minimális hőkezeléssel vagy anélkül, salátaként például körtével vegyítve és az elmaradhatatlan smoothie-ba.
Kesudió: A reggeli összeállításánál sokszor fő szempont a gyorsaság, ezzel a kis kiegészítővel pillanatok alatt feldobhatjuk bármelyik salátát. Több jótékony hatással is bír ez az apró ropogtatnivaló, cink tartalma miatt gyulladáscsökkentő, segít szembeszállni a rákos sejtekkel, magas a B2, B3, B6, magnézium, vas, folsav tartalma. z én táskámban gyakran lapul kesudió, hogy ha nassolni támad kedvem ne egy gyorsan felfújt péksütit vegyek.
Képek: medicalonline.hu, fmc.hu
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.