Állj meg egy percre!
Nyugtató gondolatok az ijesztő endometriózis diagnózis után

Ha azt érzed, hogy megrekedtél abban, hogy kaptál egy diagnózist, elolvastál a témáról több cikket, fejből tudod a Dr Google által felsorolt tüneteket, de mégsem érted ezt az egészet… Ha nem tudod pontosan mi ez, mik a betegség jellemzői, mi a gyógymódja, egyáltalán mi a fenéért épp veled történik, akkor ülj le kérlek pár nyugodt percre, vegyél lassú, mély levegőket és a kifújásokkal egy időben engedd el. Engedd el a feszültséget, a frusztrációt, a kérdéseket, a kételyeket, az aggodalmat.

Mivel erős köd fedi az endometriózis jelentős részét, ezért megnyugtathat az a tudat, hogy noha még gyakran sötétben tapogatóznak maguk az orvosok is, de folyamatosan kutatják ezt az újkeletű betegséget. Ahogy a Covid vírus vakcinája is megszületett a vírus kirobbanása után egy éven belül, úgy bármikor, bárki szolgálhat úttörő gyógymóddal, amivel nők ezreit menti meg a teljes kétségbeeséstől.

És ha már nők ezrei…, statisztikák szerint a termékeny korban lévő nők 10%-át érint világszerte ez a betegség, így Te sem vagy egyedül.

Ha elönt az önsajnálat, mindenképp állj meg néhány percre és meditálj! Tetőtől talpig lazítsd el a tested kívül és belül. Képzeld el, ahogy a testedben minden szövet, szerv, a legapróbb hajszálerek is megfelelően végzik munkájukat. Nyugtasd meg a tested, hogy minden rendben van és továbbra is elfogadod és szereted magadat.

Beszélj róla, a családodnak, barátaidnak, és minél nyitottabban állsz hozzá, meglátod, hamar találsz sorstársakat.

Fogadd el a tested jelzését, miszerint most szükség van egy kis változtatásra, tekints erre egy lehetőségként. Lehet, hogy eddig túlhajszoltad magam, lehet, hogy folyamatos stressznek vagy kitéve a munkahelyeden, de most megteheted, hogy átformáld magad, akár a rendszeres sporton, akár az egészséges életmódon keresztül, de az is lehet, hogy most van itt az ideje felkeresni a pszichológust, akit már tavaly is csak halogattál.

Az egyik legfontosabb, hogy tudd, hogy minden rendben van veled! Nem rontottál el semmit, nem te okoztad magadnak, nem tehetsz semmiről, de arról már igen, hogy mit kezdesz vele. Felesleges magadat ostorozni, a tudomány sem tudja a pontos kiváltó okokat, így ne rontsd a helyzetedet, hangulatodat azzal, hogy negatív energiákkal éled meg a mindennapokat.

Végül, de talán első sorban: keress egy jó orvost! Ehhez nyújt segítséget az endometrozismagyarország.hu orvoskereső rovata.

 

Állj meg és hajolj le az előtted lévő kincsekért.

 

Kép: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr8016395130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia