Endometriózis kérdezz-felelek
A válaszok, amiket még sosem mondtam ki

 

Akinek endometriózisa van, sajnos előbb utóbb szembe találja magát a jóindulatú kérdések özönével, amik éppen a legfájóbb pontokra mutatnak rá. Lehet, hogy épp sírógörcs kerülget egész nap, mert megint megjött a menstruációd, de a kedves kolléganő a felpuffadt hasadat figyelgeti:

Terhes vagy?

Nem, csak endometriózisom van és felpuffadt a hasam, „tudományos” nevén endo belly az, amit látsz. És amúgy köszi, de pont egy iszonyú fájdalmas tényre tapintottál rá. Mindennél jobban vágyom arra, hogy anya legyek és ne kelljen ilyen tapintatlan kérdésekre válaszoljak.

Mikor jön már a baba? Már olyan régen összeházasodtatok!

Nem tudom, már lassan 3 éve próbálkozunk a férjemmel, piszkosul nehéz időszakokon vagyunk túl. Endometriózisom van, aminek egyik tünete a meddőség. De amikor terhes leszek végre, te leszel az első, akinek elújságolom.

Jaj, nagyon lefogytál. Mostmár egyél rendesen!

Igen, lefogytam, endometriózis műtétem volt, aminek következtében fogytam 6-8 kilót, mert a műtét ezzel is jár. Azóta pedig figyelek az étrendemre. Nem könnyű, de az egészségem érdekében ezt is megteszem.

Divatozol? Már te is vega vagy?

Nem, csak az endometriózis diétát követve nem eszem vörös húst, de csirkét, pulykát igen.

Miért hisztizel? Minden nő menstruál.

Az endometriózis egyik tünete a fájdalmas menstruáció, ami nem egy természetes dolog. Örülj neki, hogy te rendben vagy ilyen téren és hagyd meg nekem, hogy én dönthessem el, hogy fáj vagy nem fáj.

Kérlek légy körültekintőbb mielőtt beszélsz. Hatalmas sebeket ejthetsz a műtéti hegektől amúgy is sebhelyes testemen…

 

Kép: dreamstime.com

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr5516403426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia