Nem hókusz-pókusz a fókusz pont kultusz

Sokszor hallottam már, hogy milyen fontos belőni a fókuszunkat, kijelölni a célokat és minden lépésünket abba az irányba terelni. Most lehetőségem is van végre kipróbálni, mert elkezdtem kilépni a komfortzónámból és néha már élvezni is tudom a határaim tágítását.

Önbizalomhiányos, céltalan fiatalként inkább azon volt a figyelmem, hogy minél kevésbé legyek kitéve kockázatot igénylő dolgoknak. A megszokott, biztonságos, langyos utat választottam, a távoli, bizonytalan és ismeretlen út helyett. Arra jutottam, le lehet így élni egy életet. De nem szeretnék. Igenám, de a bátorság nem egy hirtelen megszerezhető tulajdonság, hanem komoly és tudatos munkát igényel és kitartás is szükségeltetik hozzá.

 

A képlet összetevőinek legfontosabb része, hogy legyen olyan célod, amiért érdemes dolgozni, amiért érdemes felkelni, érdemes energiát fektetni belé. Amint megvan ez a cél, onnantól „már csak” arra kell figyelni, hogy mire figyelsz. Ha a mindennapok rohanása elveszi az energiádat, a munka miatti stressz elveszi a figyelmedet arról a dologról, ami igazán lényeges számodra, akkor tudd, hogy a kezedben van a változtatás lehetősége. Írd fel magadnak a tükörre vagy a monitorra: FIGYELEM. Mert, amire figyelsz, azt fogod táplálni, azt fogod erősíteni, abba az irányba csoportosul majd az energiád. Gondolj csak bele, amikor fényképezel, és az objektív ráfokuszál egy pontra, az lesz a legélesebb, így működik ez az életben is. És mi legyen más a figyelmünk középpontjában, ha nem a célunk. A jelen (objektív) és az elérni kívánt jövő (fókuszpont) közti távolság pedig segít nekünk a haladási irányt belőni és a haladás sebességét világosan látni. Mert, ha nem csinálunk semmit, a célunk éppoly távol marad tőlünk, mint a célkitűzés pillanatában volt, sőt, szerintem távolodni is képes a lustaságunk/félelmeink/korlátaink hatására.

 

Te mire fókuszálsz?

Arra hogy nem megy? Úgysem sikerül?

Vagy arra, hogy próbáljuk meg!

 

Bármelyiket is választod, az határozza meg a célod elérésének lehetőségét.

 

Kép: pexels.com, Jenna Hamra

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr8816583742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia