Ebédeljünk egészségesen
Szombati endokompatibilis ebédötlet

Az endometriózisos betegeknek szóló diéta lényegében áttérés az egészséges életmódra. Az étrend kialakításánál előnyben kell részesíteni a gyulladáscsökkentő ételeket. Célszerű ezért elhagyni a vörös húsokat, a különböző tejtermékeket, illetve a glutént, cukrot, szóját, tartósítószert tartalmazó ételeket.

Ebédötlet:

Batátakrémleves: kevés hagymát, fokhagymát megpirítok olivaolajon, majd hozzáadom az előzőleg megfőzött édesburgonyákat és a zellert. Sóval, borssal, szerecsendióval, kurkumával és gyömbérrel ízesítem. Alaplével vagy vízzel felöntöm, majd a forrás után összeturmixolom a levest. Én kókusztejszínnel szoktam behabarni, amitől egy kellemes édeskés ízt is kap. A tetejére petrezselymet vágok és laktózmentes sajtot reszelek.

Roston sült lazac ceruzababbal: omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatással bírnak, a hüvelyesek pedig a hormonműködésre vannak jótékony hatással.

Citromos menteskeksz: Összekeverjük a hozzávalókat: 270 g rizsliszt,120 g növényi margarin, 1 tojás (ami helyettesíthető 2 kiskanál chiamag és 3 evőkanál víz keverékével), 1 csipet só, 20 g édesítő, fél citrom leve, 1 db citrom héja. 30 percig pihentetjük hűtőszekrényben, majd 180 fokra előmelegített sütőben, a kisszaggatást követően 15 perc alatt készre sütjük. Ugyan a diétába a koffeint el kéne hagyni, de a keksz mellé nem bírok ellenállni egy csésze kávénak.

 

Képek: cleaneating.hu, femina.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr7516254622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia