Három magos-kókuszos kifli
1 tepsihez:
100 g zabpehelyliszt (vagy válassz valami egészséges lisztet az otthoni készletből)
100 g kókuszreszelék
kb 30-40 g pirított magkeverék (én tökmagot, napraforgómagot és mandulát használtam)
3 g sütőpor
1 tasak vaníliás pudingpor
kb 130-150 g olvasztott vaj
édesítőnek xillitet használtam
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd kifliket formázunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsiben kb 180 fokon 5-10 perc alatt készre sütjük. Melegen nagyon széteső, de ha kivárjuk, amíg kihűl, akkor omlós teasütemény a jutalmunk. Kávé mellé jó választás!
Fahéjas-almás lepény
1 bögre (kb 20-25dkg) gluténmentes rétesliszt vagy zabpehelyliszt vagy ennek keveréke (én megengedő vagyok az alapanyagokkal J )
1 tojás
1 vaniliáscukor
5 dkg darált dió
15 dkg vaj
méz
Összegyúrjuk a fenti hozzávalókat, szépen eldolgozzuk és betesszük a hűtőbe. Amíg öszeáll így a tészta, felvágunk cikkekre 2 almát.
A tésztát kinyújtjuk kör alakra, mert kör alakú tepsibe tesszük úgy, hogy a szélei túlnyúljanak a tálon. A tésztára helyezzük az almákat, megcsepegtetjük mézzel, megszórjuk fahéjjal, majd ráhajtogatjuk a tészta kilógó részét.
160-180 fokos sütőben kb 20 perc alatt kész.
Jó étvágyat hozzá!
Képek: divany.hu, receptvaros.hu
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.