Elfogadás
Azaz terveim az endometriózis vonatkozásában

Az előző posztomban írtam az évtervezés fontosságáról, ajánlottam benne egy szuper évtervező füzetet is, a gondolkodás azonban ezzel nem áll meg, sőt, csak most indul el igazán.

Szükségesnek érzem az endometriózishoz való viszonyomat is újradefiniálni. A 2020-as év a diagnózisról szólt. A betegség jellemzőinek keresésével, a helyes táplálkozás alapelveinek kutatásával töltöttem sok időt, igyekeztem lehetőséggé formálni és megtalálni benne azt, ami által több lehetek. Ez a betegség nem elvesz tőlem valamit, hanem gondolatokkal, érzésekkel, megtapasztalásokkal többet ad.

De még így is hadakozom néha ellene. Nem értem mi ez, miért van, mit csináljak, hogy ne legyen stb stb. Szóval az első és legfontosabb dolog, az elfogadás.

Mit kell elfogadjak?

Nemcsak ezt a diagnózist, hanem azt az elmúlt 2 évet, ami a babára való várakozással telt. El kell fogadjam önmagamat, azt a valakit, aki néha őrjöngve sírna és törne zúzna maga körül a szomorúságtól, azt a valakit, aki a könnycseppeken túl is meglátja a reményt és a csodákat. Azt a valakit, aki félt a műtétektől és, aki fél az előtte álló ismeretlentől, amit jövőnek nevezünk. Azt a valakit, aki mindennél jobban vágyik az anyaságra, de megpróbálja nemcsak elfogadni, hanem hálával fogadni a Jóisten időzítését. Azt a valakit, aki próbálja elfogadni esendő mivoltát. Azt a valakit, akinek néha akkorára puffad a hasa, mintha hirtelen 10 kilót hízott volna. Azt a valakit, aki megbélyegzésnek tekinti helyzetét, mégis ír róla, hogy ezzel esetleg másoknak is segíthessen.

Elfogadás. Önmagunk, körülményeink elfogadása. De ez nem egy passzív cselekedet, ez –jó esetben- egy hitbeli nagyon is aktív cselekvés sorozat. Elfogadni, hogy így is, ezzel együtt is szép és jó az élet.

Tehát a terveim az idei évre, amelyek segítségével nem küzdök az endometriózis ellen, hanem megtanulok élni az általa kínált lehetőségekkel:

-        elfogadás

-        egészséges táplálkozás

-        rendszeres, örömteli sport

-        reggeli rutin kialakítása a fejlődés jegyében

-        írás

Kinek mit kell elfogadni idén önmagában vagy a körülményeiben?

endometriozishittel@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr9216370242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia