A Te újévi fogadalmad kitart a mai napig?

Vajon 2021-ben hányan fogadták meg, hogy idén áttérnek az egészséges életmódra /leadnak 5-10 kilót / elkezdenek sportolni / rendszeresen fognak meditálni? Statisztikák szerint a fogadalmat tevők csekély százaléka tartja is meg egész évben az új, jó szokásait.

Mi lehet a hiba?

Talán a legtöbben azt várjuk, hogy egyik pillanatról a másikra megváltozunk mi is, a körülményeink és a berögzült szokásaink, azonnali változást akarunk, de elfelejtjük, hogy a hosszútávú győzelemnek ára van, a fizetőeszközünk pedig az idő és az energia.

Én nem tettem újévi fogadalmat, de vannak folyamatok, amikhez rendszeresen visszatérek az egészségem érdekében, legitóbb december közepétől kezdtem el jobban odafigyelni magamra:

-        az endometriózis diétának megfelelően táplálkozom - erről olvashatsz korábbi bejegyezéseimben

-        rendszeresen sportolok - január 12 van és eddig jól megy

-        napi minimum 10 oldal könyv – ezt eddig könnyedén übereltem

-        napi meditálás – háááát, belealszom rendszeresen

-        korán kelek – na, erre kérnék kommentben jó tippeket! J

-        minden nap hálát adok a szeretteimért, az egészségünkért és átgondolom, hogy mennyi minden jó van az életemben – ez számomra nem egy nehéz feladat, de annak, aki nem szokott élni ezzel a lehetőséggel, szívesen ajánlom figyelmébe, nagyon hatásos

 

Kis lépésekben kell gondolkodni, és érdemes mindig előre látni a folyamat következő állomását. Én úgy kezdtem a rendszeres sportot, hogy kitaláltam, fogmosás közben végig guggolásokat csinálok, és mivel ez könnyedén kivitelezhető, mert egy meglévő szokásom mellé iktattam be, ezért a hatásfoka is szépen növekszik. Felkelés után azonnal megnyújtózom és megcsinálok x fekvőtámaszt, majd pár nap múlva x+1-et, ez szintén egy pár perces dolog, de már jól indul napom.

 

Érdemes előre tervezni. Ahhoz, hogy endo kompatibilis ételeket egyek, muszáj vagyok mindig főzni, ehhez pedig mindig olyan alapanyagokat tartok itthon, amik egészségesek és egymással jól kombinálalhatóak. De valóban idő és energia, hogy kétnaponta főzök, de számomra ez nem fáradtság, inkább örömteli hobby. Amikor kevesebb az időm, akkor pedig rendelek valamit, aminek szintén meg tudom nézni a neten az összetevőit (tudjátok: laktózmentes, gluténmentes, nem vöröshús, nem cukor…)

 

Fontos a rendszeres önellenőrzés! Készíts egy táblázatot, írd bele, hogy miket szeretnél, hogy egy napba beleférjenek, írd fel a hónap minden napját és esténként x-eld be azokat a feladatokat, szokásokat, amiket elvégeztél. Ragyogóan megmutatja azt is, ha nem csináltál semmit napokig és ez ösztönzőleg hathat a folytatást/újrakezdést illetően. Vagy, ha éppen nagyon nem vagy jó passzban, akkor hagyod a fenébe az egészet. Ilyenkor jön jól egy társ, akivel támogatjátok egymást. Lehet ez a párod, a barátnőd, vagy anyukád, a lényeg, hogy ne lehúzzátok egymást, hanem nyújtsatok segítő kezet egymásnak. Együtt könnyebb… (mennyire igaz az EndometriózisMagyarország szlogenje)

Mióta van újévi fogadalom? - Toochee

 

Kép: metszetek.com (vagy számtalan másik hely), tooche.reblog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr9216386284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia