Egy vállalkozó kedvű alkalmazott

A minap azon gondolkodtam el, hogy mennyi apróbb, nagyobb tényező választja el egymástól a vállalkozókat az alkalmazottaktól. Saját gondolataim szerint definiáltam a két szót.

 

Az alkalmazott, valamihez, vagy valakihez alkalmazkodik. Egy cég elvárás-rendszerének, egy fölötte álló struktúrának felel meg. Csak részben dolgozik saját magáért, lényegében a célja, hogy az állandó fizetést előteremtse, emiatt alárendeli magát egy felsőbb hatalomnak, egy felsőbb célnak. Gyakran a nagy cégek célja, nem egyezik a munkavállalók céljával, vagy legalábbis nem elég motiváló módon. Mégis miben találhat magának célt akkor egy alkalmazott? Cél lehet, hogy segít az utasoknak „a” pontból „b” pontba érni, cél lehet, hogy segít a főnökének, hogy a cégvezetésre tudjon fókuszálni az ebéd beszerzése helyett, a marketinges ismeretekkel segíthet kollégáinak eladni egy új terméket, segíthet a diákoknak felkészülni az érettségire stb stb. Számtalan rész célt lehet találni, ami ad(HAT) elég muníciót.

 

Én azonban úgy találom, hogy a vállalkozók jelentős része tud egy racionális jövőképet szenvedélyes módon célul kitűzni, ami lehet egyéni cél, de lehet globális, világmegváltó is. Akinek van egy világos víziója – pl: jobbá tenni a világot, segíteni a menhelyes kutyáknak, élelmiszert adni a rászorulóknak, pénzügyi tudatosságot tanítani fiataloknak, kutatni a rejtélyes endometriózis nevű betegség kialakulásának okát a gyógyításra fókuszálva – az boldogabb. Ez egy olyan erőforrás, amivel élni kell. Egy olyan erőforrás, ami hajt előre. A vállalkozó az én szememben arra vállalkozik, hogy önmagáért és ezáltal másokért dolgozzon, egy olyan holnapért tegyen, amiben több egészséges és boldog ember ébred fel.

 

Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem egészségesebb életet tud élni az az ember, akiben tűz ég, tenni akarás, szenvedély, segíteni akarás. Egészen egyszerűen azért, mert több lehetősége van a saját útját járni.

 

Kép: Dreamstime.com

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr2416433774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia