A kecsketejből készült élelmiszerek könnyebben emészthetők és kevés allergén anyagot tartalmaznak, így férjemmel előszeretettel fogyasztunk kecskesajtot, melyet egy hazai termelőtől vásárlunk. A kecskékkel személyesen is találkoztunk már, amikor ellátogattunk a gazdaságba.
A tehéntej kevesebb hormont tartalmaz, mert a kecske – a tehénnel ellentétben – nem lesz vemhes miközben tejet termel. Ásványi és nyomelem tartalma igen jelentős: kalciumban, foszforban, káliumban, magnéziumban és kloridban gazdag, valamint jódot és cinket is tartalmaz.
A kecsketej és a belőle készült élelmiszerek jótékony hatásai:
· Migrén és stressz esetén
· Csontritkulás megelőzésekor
· A rák megelőzésekor
· Megvédi a sejteket a korai öregedéstől
És a recept:
Kecskesajt bundája:
teljes kiőrlésű és tönkölyliszt keverék
szezámmag, lenmag és tökmag
1 tojás elkeverve fél deci házi mandulatejjel
só, köménymag, oregánó
Köret:
1 fej kelkáposzta
3 nagyobb szál fodroskel
só, bors, őrölt kömény
A sütéshez, főzéshez kókuszzsírt használtam.
Kép: saját
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.