Betegség szó helyett nevezzük életmódváltási jelzőrendszernek
Azaz az endometriózis átdefiniálása

A posztokban sokszor nehéz kikerülni a betegség elnevezést, ilyenkor mindig megállok írás közben, oké, nem akarom betegségnek látni, nem akarom magamat betegnek gondolni, de akkor mi tévő legyek? Hogyan írjam le jobban, kifejezőbben?

A wikipédia nőgyógyászati kórképnek nevezi. Elismerem kikerülhetetlen az endometriózis diagnózis említésekor a betegség megnevezés, de igazából rajtunk múlik, mi hogyan tekintünk rá. Azért neveztem át életmódváltási jelzőrendszernek, mert számomra ez több pozitív jelentéssel is bír. Jelez a testünk, hogy hahó, valami nem oké, figyelj magadra jobban, sportolj rendszeresebben, táplálkozz egészségesebben, részesítsd előnyben a természetes dolgokat, igyekezz elhagyni a cukrot, ami amúgy sem a legjobb a szervezetnek stb stb. Ilyeneket mond, ezekhez hasonló fontos dolgokra hívja fel a figyelmünket. Az endometriózis kérdéseket is feltesz nekünk: hogy vagy? mi a baj? mivel foglalkoznál most, ha lenne bőséges énidőd? hogyan tudod jobban megélni a boldogságot? stb stb. Mivel rejtélyes jelzővel is szokták illetni, ez is azt jelenti, hogy kevés biztosat tudunk róla, tehát valójában amolyan világítótorony ez számunkra. Utat mutat, lehetőségeket kínál egy teljesebb életre. Meg kell találni a megfelelő orvost, a megfelelő gyógymódot és testileg, lelkileg is jobban odafigyelni magunkra.

Tekintsünk tehát lehetőségként az életmódváltási jelzőrendszerünk testi tüneteire, vizsgáljuk meg, mit akar ez valójában mondani nekem?

 Harminc világítótorony lesz látogatható holnap Görögországban

u.i.: Akik fájdalmas menstruációval küzdenek, bizonyára nehezebb helyzetben vannak a fájdalmak közepette meglátni a pozitívumokat és lehetőségeket. Nekik is ajánlom a vizualizációs technikát egy korábbi posztomból:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/2020/11/03/vizualizald_hogy_egeszseges_vagy

 

Kép: tapetaposzter.hu, sartiinfo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozishittelesetellel.blog.hu/api/trackback/id/tr4616272940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hit Endometriózis Gasztrónómia

Friss topikok

süti beállítások módosítása
HitEndometriózisGasztronómia